fse.ujep.cz

Ceny rektora UJEP 2023

Celkem 38 studentů a zaměstnanců Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem si přišlo dne 14. 12. 2023 pro veřejná ocenění za svoji práci, studium či tvůrčí aktivity.

Hrdost v nás probouzí fakt, že ocenění získali i doc. Ing. Lenka Slavíková, Ph.D. a Ing. Miroslav Kopáček, Ph.D..


CENA REKTORA UJEP ZA ŠPIČKOVÉ A EXCELENTNÍ VÝSLEDKY V OBLASTI HUMANITNÍCH A SPOLEČENSKÝCH VĚD

doc. Ing. Lenka Slavíková, Ph.D.

Cena rektora je Lence Slavíkové udělena za excelentní projektovou činnost s mezinárodním přesahem. Konkrétně aktuálně získala a zahájila řešení projektu GA ČR Lead Agency Česko-Slovinsko, jako hlavní výzkumnice spolunavrhovatele se podílela na získání projektu Horizon Europe a jako členka řešitelského týmu se podílela na získání dalšího projektu Horizon Europe s názvem SPONGEBOOST zaměřeného na ocenění benefitů mokřadů.


CENA REKTORA UJEP ZA ŠPIČKOVÉ A EXCELENTNÍ VÝSLEDKY V OBLASTI HUMANITNÍCH A SPOLEČENSKÝCH VĚD PRO PRACOVNÍKA DO 35 LET

Ing. Miroslav Kopáček, Ph. D.

Dr. Miroslav Kopáček se systematicky věnuje regionálnímu rozvoji se zaměřením na územní plánování, ve kterém se majoritně zabývá občanskou participací a plánováním rozvoje populačně malých obcí. Je oceněn za spoluautorství na excelentní publikaci v mezinárodním vědeckém časopise Journal of Rural Studies, který je indexován v 1. kvartilu oboru Regional and Urban Planning v databázi Web of Science.


Ceremoniál předávání ocenění je realizován vždy v konci roku u příležitosti narození patrona ústecké univerzity – Jana Evangelisty Purkyně. Jedná se o jednu z nejprestižnějších akcí UJEP. Letos proběhlo dne 14. 12. 2023 Červené aule Multifunkčního informačního a vzdělávacího centra UJEP.