fse.ujep.cz

Hana Brůhová-Foltýnová nominována na cenu rektora

Je nám obrovskou ctí, že naše skvělá kolegyně Hana Brůhová-Foltýnová je jedním z akademických pracovníků, nominovaných na Cenu rektora UJEP pro rok 2021 za špičkové a excelentní výsledky v oblasti humanitních a společenských věd. Pevně věříme v úspěch a držíme všechny palce!

Ing. Mgr. Hana Brůhová-Foltýnová, PhD na UJEP systematicky buduje a rozvíjí nové výzkumné téma, a to problematiku společenských a environmentálních aspektů dopravy a mobility. Spolu s členy vlastního výzkumného týmu významně přispívá k prohlubování mezinárodní spolupráce univerzity se zahraničními špičkovými odborníky a pracovišti.

V rámci svého působení na FSE dosáhla vědeckých výsledků z oblasti dopravní a environmentální ekonomie, které byly publikovány v mezinárodních recenzovaných časopisech. Vedle budování vlastního výzkumného týmu věnuje pozornost spolupráci s ostatními vědeckými pracovišti v ČR i za hranicemi, věnuje se výukové činnosti v rámci FSE a všestranné podpoře studentů při přípravě jejich bakalářských, diplomových a doktorských prací.

Aktivně působí v mezinárodní výzkumné komunitě, je zvána na konference jako přednášející nebo moderátorka sekcí a je zapojená do výzkumných sítí výzkumníků v dopravě NECTAR a WCTR.