fse.ujep.cz

Nové výzvy pracovní rehalibitace

Konferenci s názvem „NOVÉ VÝZVY PRACOVNÍ REHABILITACE“ pořádá Asociace pracovní rehabilitace ČR, z. s. ve spolupráci s Katedrou sociální práce Fakulty sociálně ekonomické Univerzity J. E. Purkyně dne 9. 3. 2023.

Účastníky budou zástupci zmíněné asociace, dále Úřadů práce, sociálních odborů krajských úřadů, Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem a dalších zainteresovaných pracovišť.

Cílem konference je představit výsledky projektu řešeného v rámci projektu ESF „Vývoj a pilotní ověření konceptu pracovně rehabilitačního střediska“.

Projekt je zaměřen na vytvoření a následném ověření možnosti zřízení tzv. „pracovně rehabilitačních středisek“.

Pracovní rehabilitaci zabezpečuje Úřad práce České republiky ve spolupráci s pracovně rehabilitačními středisky, která však dosud nebyla zřízena.

Cílem projektu je ověřit funkčnost a efektivitu pracovně rehabilitačního střediska v prostředí pracovní rehabilitace a prozkoumat přínosy a bariéry související s navrženým konceptem.

Zkoumá také makroekonomické důsledky související se zavedením tohoto subjektu do praxe a jeho udržitelnost.

Jeho výstupem bude zpracovaná metodika kvalifikačních standardů a postupů pracovně rehabilitačního střediska, návrh postupu na zřízení a financování těchto středisek a podrobná evaluační zpráva.

POZVÁNKA NA KONFERENCI A PROGRAM