fse.ujep.cz

ZIMNÍ A LETNÍ ŠKOLA O ENERGETICKÝCH SYSTÉMECH V ČR A RAKOUSKU

IEEP UJEP ve spolupráci s FEL ČVUT a Technickou univerzitou ve Vídni otevírá již 18. ročník úspěšné interdisciplinární bilaterální Zimní a letní školy o energetických systémech v ČR a Rakousku.

Kurz je zaměřen na interdisciplinární souvislosti výroby a spotřeby energie jako statku, který významně ovlivňuje kvalitu života společnosti a představuje důležitý faktor fungování hospodářství.

Výuka není zaměřena pouze na technická témata, ale je určena pro všechny studenty vysokých škol se zájmem o společenské, politické, technické, environmentální a sociální souvislosti výroby a využití.

Kurz probíhá jako bilaterální zimní a letní škola v Praze a Vídni. Účastní se ho vždy maximálně 10 českých a 10 rakouských studentů.

Vedle absolvování přímé výuky a exkurzí studenti vypracují bilaterální seminární práci na vybrané téma, kterou budou v rámci letní školy ve Vídni prezentovat.

Kurz probíhá v angličtině, avšak bilaterální spolupráce studentů může probíhat v jakémkoliv jazyce.

Termín:
Zimní část kurzu proběhne v Praze ve dnech 29.1. do 3.2.2023.
Letní část proběhne 11.-16.6.2026 ve Vídni.

Kredity: 4 ECTS.
Po úspěšném absolvování kurzu obdrží studenti certifikát s počtem kreditů. Na (FSE) UJEP je předmět veden jako X0002 Energie a společnost.

Otevřen bude až po zaslání přihlášek na níže uvedenou adresu.

Přihláška je ke stažení na webu http://www.ieep.cz/energie-a-spolecnost/.

Uzávěrka přihlášek je nejdéle 15.1.2023.

Přihlášky posílejte na e-mail: simunek@ieep.cz

Další požadavky:
Studenti by měli mít za sebou minimálně 2 roky studia (pouze doporučení), hradí motivační poplatek ve výši 1 000 Kč (bude použit na financování společných studentských akcí s rakouskými partnery). Předmět probíhá v angličtině.

V rámci kurzu je zdarma poskytnuto stravné v Praze a Vídni, cestovné do Vídně a ubytování ve Vídni