fse.ujep.cz

Prof. Jiřina Jílková byla oceněna za mimořádný přínos pro rozvoj regionu in memoriam

Inovační centrum Ústeckého kraje (ICUK) vyhlásilo společně s Ústeckým krajem vítěze 5. ročníku soutěže Inovační firma Ústeckého kraje. Letos poprvé soutěž přinesla i nové ocenění – Inovační osobnost Ústeckého kraje. Za mimořádný přínos pro rozvoj regionu byla oceněna prof. Jiřina Jílková in memoriam.

Ocenění Inovační osobnost Ústeckého kraje bude udělováno osobnostem, které se výjimečným způsobem podílely na rozvoji regionu.

S myšlenkou tohoto mimořádného ocenění přišel ředitel ICUK Martin Mata.



„Paní profesorka byla vždy součástí naší organizace. To ona byla u myšlenky založení Inovačního centra Ústeckého kraje a to ona velkou měrou stála i za jeho postupným rozvojem. Její odchod mě osobně velmi zasáhl, a tak jsme chtěli najít odkaz, díky kterému si ji budou pamatovat další generace. Pro rozvoj regionu byla její role klíčová,“ dodává na závěr Martin Mata, ředitel Inovačního centra Ústeckého kraje.

Ocenění převzal manžel paní profesorky, profesor Josef Jílek.

V příštích ročnících soutěže Inovační firma Ústeckého kraje se tato cena bude vyhlašovat pod jménem profesorky Jiřiny Jílkové za mimořádný přínos pro rozvoj Ústeckého kraje v oblasti inovací.

Finále ve Wieserově domě v Terezíně , do kterého se dostalo 12 firem napříč kategoriemi malé plus střední podniky (MSP) a velké podniky, ovládl děčínský Chart Ferox (velké podniky) a roudnická firma Pardam Nano4fibers (MSP).

Tisková zpráva ICUK