fse.ujep.cz

Hana Brůhová Foltýnová získala Cenu rektora UJEP

Ing. Mgr. Hana Brůhová Foltýnová, Ph.D., členka katedry ekonomie a managementu FSE UJEP, získala dne 8. prosince 2022 Cenu rektora za špičkové a excelentní výsledky v oblasti humanitních a společenských věd.

Dr. Brůhová Foltýnová na UJEP systematicky buduje a rozvíjí nové výzkumné téma – problematiku společenských a environmentálních aspektů dopravy a mobility. Spolu se členy svého výzkumného týmu významně přispívá k prohlubování mezinárodní spolupráce univerzity se zahraničními špičkovými odborníky a pracovišti.

Rektor UJEP a oceněná Ing. Mgr. Hana Brůhová Foltýnová, Ph.D.


Od roku 2001 rektoři ústecké univerzity udělují Ceny rektora. Vyjadřují jimi respekt k vykonané práci zaměstnanců a studentů. Každoročně je vybírá speciální komise a předkládá rektorovi ke schválení.

Za 21 let této tradice bylo Cenami rektora ohodnoceno více než 300 vynikajících pracovníků a studentů ústecké univerzity. V průběhu času se předmět ocenění drobně proměňoval, jak se měnily strategické záměry univerzity i osobnosti, které UJEP vedly. V roce 2022 bude předáno 13 Cen rektora šestnácti oceněným osobám v celkové částce 245 000 Kč.

Ceny rektora UJEP jsou předávány u příležitosti narození patrona ústecké univerzity – Jana Evangelista Purkyně.  Jedná se o jednu z nejprestižnějších akcí UJEP.