fse.ujep.cz

Na fakultě jsme přivítali hejtmana Karlovarského kraje

Na základě červencového memoranda Fakulty sociálně ekonomické UJEP (FSE UJEP) a Karlovarského kraje nás v úterý 29. listopadu 2022 navštívil hejtman Petr Kulhánek. Pokračuje tak intenzivní spolupráce, jejímž cílem je zejména propojení samosprávy a podnikatelské sféry prostřednictvím Karlovarské agentury rozvoje podnikání se sférou univerzitní.

Zástupci FSE UJEP, v čele s děkanem Ondřejem Mocem, představili hostům nejen samotnou fakultu, ale také univerzitní kampus. Zároveň byl prostor pro krátké neformální setkání s rektorem univerzity Martinem Balejem.

Hejtman byl univerzitním prostředím mile překvapen. Vyzdvihl rovněž vybavení a komfort pro studenty i modernizaci kampusu jako takového. Zároveň ocenil možnost spolupráce studentů a odborníků z praxe a zmínil potřebu vysokoškolského studia v regionu.

Závěr návštěvy se nesl v duchu diskuse, a to nejen o vzdělávání. Pro kraj i UJEP je velmi důležitá spolupráce na konkrétních projektech a vzájemná součinnost v tématech, která jsou shodná pro území obou krajů (transformace regionů, kulturní a kreativní odvětví, inovace ve veřejné správě).