fse.ujep.cz

Nové podmínky pro ubytovací stipendium

Od 1. 7. 2022 platí na UJEP nové podmínky pro přiznávání a výplatu ubytovacího stipendia, které respektují Pravidla MŠMT pro poskytování příspěvku a dotací veřejným vysokým školám.

V souladu s nimi lze ubytovací stipendium nově přiznat pouze takovému studentovi, který[1]

  1. studuje ve studijním programu v prezenční formě studia,
  2. studuje v prvním studijním programu na vysoké škole v ČR, nebo jako absolvent bakalářského studijního programu studuje v prvním magisterském studijním programu, jenž na bakalářský studijní program navazuje, nebo jako absolvent magisterského studijního programu studuje v prvním doktorském studijním programu, nebo jako student přestoupil z jednoho takového studijního programu do programu jiného,
  3. nepřekročil standardní dobu studia, a to ani v žádném ze souběžně studovaných studijních programů,
  4. nemá místo trvalého pobytu v okrese, v němž je místo studia,
  5. není příjemcem stipendia vyhlášeného MŠMT podle § 91 odst. 6 zákona, nebo není studentem studujícím na UJEP v rámci programu AKTION nebo CEEPUS. 

Pokud patříte k těm studentům, kterým nyní z důvodu změny podmínek vzniká nárok na ubytovací stipendium (např. proto, že místem Vašeho trvalého pobytu jsou Teplice, Bílina, Most, Litvínov či jiná obec, která byla uvedena v Příloze č. 1 starého Stipendijního řádu UJEP[2], takže jste doposud ubytovací stipendium nepobírali),  podejte si žádost o jeho přiznání.   

Žádost se podává elektronicky prostřednictvím systému STAG, s výjimkou případů, které jsou uvedeny v odst. 3 a 4 Směrnice rektora č. 2/2022[3].  

Elektronické podávání žádostí o přiznání ubytovacího stipendia bude zahájeno 1. 9. 2022.

Další informace naleznete naportálu STAG[4].


[1] Čl. 7 Stipendijního řádu UJEP (https://www.ujep.cz/wp-content/uploads/2022/04/StipradUJEP_170222.pdf).

[2] Starý Stipendijní řád UJEP (https://www.ujep.cz/wp-content/uploads/2018/04/Stipenrad_090418.pdf.)

[3] Směrnice rektora č. 2/2022 K podávání žádostí o ubytovací stipendium a poskytování ubytovacího stipendia (http://stag.ujep.cz/index.php/ubytovaci-stipendium).

[4] Portál STAG, Ubytovací stipendium (http://stag.ujep.cz/index.php/ubytovaci-stipendium).