fse.ujep.cz

VELETRH VĚDY 2022 JE TU A FSE BUDE JEHO SOUČÁSTÍ!

Naše fakulta se na největší vědeckou událost v Česku vypraví s atypickou mobilní laboratoří v návěsu kamionu! Nenechte si ujít behaviorální experimenty spojené s technologiemi Eye-trackingu, Mindballu nebo Xsensu a přijďte se podívat na výstaviště do Letňan!

Jádro prezentace FSE bude představovat mobilní behaviorální laboratoř, která má podobu atypického kamionového návěsu. Návěs disponuje specifickým systémem dvou výsuvných podlah, což umožňuje maximální využití podlahového prostoru pro 10 uzavřených kójí pro participanty a samostatný prostor pro samotné výzkumníky. Jedná se o jedinečnou mobilní laboratoř, která není dostupná na žádném jiném výzkumném pracovišti v České republice.

Všechny aktivity v mobilní laboratoři budou zaměřeny na představení technologií Laboratoří behaviorálních studií (LABS) FSE UJEP, proto bude expozice doplněna dalšími speciálními přístroji, které pomáhají zkoumat fungování kognitivních funkcí mozku a rozhodovacích mechanismů lidského chování – např. mindball, eye-tracking, Xsens či ProComp. Účastníci expozice LABS se budou moci seznámit s výše uvedenými technologiemi či se osobně zapojit do jednotlivých behaviorálních experimentů.

Kromě FSE budou UJEP reprezentovat další tři fakulty: Přírodovědecká fakulta, Fakulta strojního inženýrství a Fakulta životního prostředí.

Veletrh vědy 2022 se koná 2. – 4. 6. 2022 a vstup na akci je zdarma.

Podrobné info o akci na www.veletrhvedy.cz