fse.ujep.cz

Profesoři Hartmann a Sheehan o územním plánování – pozvánka na přednášku

Ve spolupráci se zahraničními akademiky Thomasem Hartmannem a Johnem Sheehanem jsme pro Vás připravili veřejnou přednášku týkající se územního plánování.

Akce se uskuteční 17. března 2022 od 17:30 hodin v budově FSE UJEP, místnost MO-010.

Přednáška bude v anglickém jazyce a můžete ji sledovat i online (možnost registrace do 15.3.2022 zde nebo na emailu machac.@ieep.cz).

Obě přednášky se věnují územnímu plánování. Thomas Hartmann zaměří pozornost na prostorové plánování, městskou zástavbu, zahušťování měst a dostupnost bydlení. Součástí přednášky bude i porovnání situace v 8 zemích EU. John Sheehan se bude věnovat pro změnu problematice plánování, ekonomice a právu ve vazbě na pobřežní povodně a nástroje využívající převoditelnost práv k výstavbě. V rámci své přednášky se bude zabývat i klimatickou změnou a nárůstem hladiny oceánu.

Prof. Thomas Hartmann (TU Dortmund, Germany)
„Dynamics of Land Policies in Europe”

Prof. John Sheehan (Bond University, Australia)
„Flooding and damage to coastal private property arising from climate change: Should TDRs be the primary risk management tool”

Přednáška je organizována v rámci projektu SMART CITY – SMART REGION – SMART COMMUNITY (reg. č. CZ.02.1.01/0.0/0.0/17_048/0007435).

Pozvánka v PDF ke stažení.