fse.ujep.cz

Veletrh vědy 2022 je za námi!

První červnový víkend patřil na výstavišti v Letňanech vědě a naše fakulta byla u toho!

Veletrh vědy Akademie věd ČR je největší populárně naučná akce v České republice, kterou od roku 2015 pořádá Akademie věd České republiky.

Všichni návštěvníci mohli během tří dnů zažít vědu ve více než 100 expozicích, přičemž jednou z nich byla i atypická mobilní laboratoř v návěsu kamionu naší fakulty. 





Největším lákadlem naší fakulty byl pak rozhodně MINDBALL – technologie, která měří a zkoumá soustředění a koncentraci, a díky které si každý mohl vyzkoušet náš “myšlenkový fotbal”.

Reportáž Televize Seznam vám přiblíží, jak mindball přesně funguje, a zda je lepší se při něm uvolnit nebo naopak soustředit.


Všechny aktivity v mobilní laboratoři byly zaměřeny na představení technologií Laboratoří behaviorálních studií (LABS) FSE UJEP. Naše expozice tak byla doplněna ještě dalšími speciálními přístroji, které pomáhají zkoumat fungování kognitivních funkcí mozku a rozhodovacích mechanismů lidského chování – eye-tracking, Xsens či ProComp.

Účastníci expozice LABS se mohli seznámit s výše uvedenými technologiemi či se osobně zapojit do jednotlivých behaviorálních experimentů.

Děkujeme za veškerou podporu na dálku i na místě.

Členové týmu UJEP z FSE UJEP, FŽP UJEP, PřF UJEP a FSI UJEP.